Moje konto
-
Produkty
-
Nasiona
-
warzyw
- Arbuz
- Brokuł
- Brukiew
- Burak
- Burak liściowy
- Bób
- Cebula
- Cukinia
- Cykoria
- Dynia
- Endywia
- Fasola
- Fenkuł
- Jarmuż
- Groch
- Kalafior
- Kalarepa
- Kapusta
- Koper
- Kukurydza cukrowa
- Marchew
- Melon
- Oberżyna
- Ogórek
- Pak Choi
- Papryka tunelowa
- Papryka gruntowa
- Pasternak
- Patison
- Pietruszka
- Podkładka do bakłażana
- Podkładka do pomidora
- Podkładka do ogórka i arbuza
- Por
- Pomidor
- Sałata
- Seler
- Szalotka
- Szpinak
- Szparag
- Rabarbar
- Rukola
- Roszponka
- Rzodkiewka
- kwiatów
- zioła
-
warzyw
- Nawozy
- Środki ekologiczne
- Środki ochrony roślin
- Środki chwastobójcze
- Dom i ogród
- Folie / agrowłókniny
- Systemy nawadniające
- Podłoża
-
Nasiona
- PROMOCJE
- PRO HOBBY
- Polecamy
- STREFA DYŃ
- Akcesoria
- O nas
- Dane do przelewu
- Kontakt
Rabarbar Lider 500 g.
375,00 zł
Brutto
Rabarbar uprawiany jest dla długich, mięsistych ogonków liściowych bogatych w witaminy C, A i sole mineralne. Wykorzystuje się je w okresie wiosennym do przyrządzania deserów, ciast i kompotów. Nasiona wysiewać wiosną na rozsadniku lub do doniczek. Na miejsce stałe sadzić w sierpniu w rozstawie 1x1 m. Należy sadzić tak, aby pąki wierzchołkowe znajdowały się 2-4 cm pod powierzchnią gleby. Wymaga gleb żyznych, wilgotnych oraz obfitego nawożenia. Pojawiające się latem pędy kwiatowe należy usuwać.
Zobacz także