-
Produkty
-
Nasiona
-
warzyw
- Arbuz
- Brokuł
- Brukiew
- Burak
- Burak liściowy
- Bób
- Cebula
- Cukinia
- Cykoria
- Dynia
- Endywia
- Fasola
- Fenkuł
- Jarmuż
- Groch
- Kalafior
- Kalarepa
- Kapusta
- Koper
- Kukurydza cukrowa
- Marchew
- Melon
- Oberżyna
- Ogórek
- Pak Choi
- Papryka tunelowa
- Papryka gruntowa
- Pasternak
- Patison
- Pietruszka
- Podkładka do bakłażana
- Podkładka do pomidora
- Podkładka do ogórka i arbuza
- Por
- Pomidor
- Sałata
- Seler
- Szalotka
- Szpinak
- Szparag
- Rabarbar
- Rukola
- Roszponka
- Rzodkiewka
- kwiatów
- zioła
-
warzyw
- Nawozy
- Środki ekologiczne
- Środki ochrony roślin
- Środki chwastobójcze
- Dom i ogród
- Folie / agrowłókniny
- Systemy nawadniające
- Podłoża
-
Nasiona
- PROMOCJE
- PRO HOBBY
- Polecamy
- STREFA DYŃ
- Akcesoria
- O nas
- Dane do przelewu
- Kontakt
Marchew Wolin F1 (1,4-1,6) 100 000 N.
Wolin
Opis
Informacje o produkcie:
• marchew dla przetwórstwa, o masie 200-500 g
• okres wegetacji około 150-180 dni
• termin siewu od początku kwietnia do połowy maja
• zalecana gęstość siewu: 0.6-0.9 milion nasion/ha
• długość korzenia: 20-30 cm
• korzeń w typie Flakkee, intensywnie wybarwiony, zarówno zewnątrz jak i w przekroju
• jednolity kolor części korowej i palowej korzenia
• wysoka zawartość suchej masy
• wyjątkowo wysoki poziom beta-karotenu
• nadaje się do długiego przechowywania
• bardzo wyrównany i wysoki plon
• ciemnozielona, mocna nać, o wysokiej tolerancji na choroby grzybowe
Informacje handlowo-przetwórcze:
• bardzo duża zawartość beta-karotenu oraz wysoka wartość Brix
• wysoka zawartość suchej masy
• przydatna w każdej dziedzinie przetwórstwa, zarówno do produkcji jako marchew tłoczona (sok, przecier, koncentrat), do mrożenia jak i do suszenia
• długi okres dostępności (bez utraty wysokich parametrów jakościowych) dzięki letniej
uprawie oraz przechowywaniu surowca