Pomidor Berberana F1 500 n

435,00 zł
Brutto

Masa: 220-250 g

 

Odporności:

 

HR: ToMV/Ff:1-5/Va/Vd/Fol:0,1

 

IR: Ma/Mi/Mj/TSWV

 

Cechy ogólne:

 

Wczesna, bardzo plenna odmiana.

Rośliny z mocnym wigorem, o krótkich międzywęźlach.

Przydatne do uprawy w niskich tunelach (ogrzewane, nieogrzewane) w cyklu skróconym (wiosennym, jesiennym), w glebie i podłożach organicznych (kokos, słoma).

Dobrze adaptujące się do uprawy w różnych warunkach.

Owoce:

 

Duże, wielokomorowe, kształcie kulistym, twarde.

Kolor intensywnie czerwony, bez zielonej piętki.

Średnia masa 220-250 g.

Ilość

odporności-objaśnienia:

 

ToMV (Tomato mosaic tobamovirus) – Mozaika

TSWV (Tomato spotted wilt tospovirus) - Brązowa plamistość liści pomidora

Fol: 0,1,2 (Fusarium oxysporum f.sp. lycopersici rasy 0,1,2) – Fuzarioza pomidora

For (Fusarium oxysporum f.sp. radicis–lycopersici) – Fuzaryjna zgorzel szyjki i podstawy łodygi

Ff: A,B,C,D,E (Fulvia fulva ex. Cladosporium fulvum rasy A,B,C,D,E) – Brunatna plamistość liści pomidora

On (Oidium neolycopersici) – Mączniak prawdziwy

Pi (Phytophthora infestans) – Zaraza ziemniaka

Pl (Pyrenochaeta lycopersici) – Korkowatość korzeni

Va,Vd (Verticilium spp.) – Werticilioza pomidora

Sbl (Semphylium botryosum f.sp. lycopersici) – Septorioza pomidora

Ss (Stemphylium solani) – Srebrzystość liści

Ma*, Mi*, Mj* (Meloidogyne spp.) – Nicienie

(*) Stopień odporności warunkowanej tym genem może być obniżony lub całkowicie zniwelowany przy temperaturze równej lub wyższej od 28°C, szczególnie w glebach bardzo silnie zainfekowanych nicieniami.

 

HR - wysoki poziom odporności ; IR - średni poziom odporności

Zobacz także