Pomidor Barteza F1 1000 n.

2 650,00 zł
Brutto

Masa: 180-200 g

 

Odporności:

 

HR: ToMV/Ff:A-E/VaVd/Fol:0,1/For

 

IR: On/Ma/ Mi/ Mj

 

Cechy odmiany:

 

bardzo wysoki plon wczesny i całkowity,

szybkie zawiązywanie owoców,

dobry, silny wigor przez cały okres uprawy,

przeznaczona do intensywnej, wielkotowarowej produkcji pod osłonami.

 

Rośliny:

 

o krótkich międzywęźlach,

pokrój półotwarty,

łatwa w pielęgnacji.

 

Owoc:

 

lekko spłaszczony z widocznym żebrowaniem, o masie 180-200 g,

kolor intensywnie czerwony,

skórka mocna, gładka, błyszcząca, bardzo odporne na mikro spękania

bardzo dobra twardość i jakość owocu.

Ilość

odporności-objaśnienia:

 

ToMV (Tomato mosaic tobamovirus) – Mozaika

TSWV (Tomato spotted wilt tospovirus) - Brązowa plamistość liści pomidora

Fol: 0,1,2 (Fusarium oxysporum f.sp. lycopersici rasy 0,1,2) – Fuzarioza pomidora

For (Fusarium oxysporum f.sp. radicis–lycopersici) – Fuzaryjna zgorzel szyjki i podstawy łodygi

Ff: A,B,C,D,E (Fulvia fulva ex. Cladosporium fulvum rasy A,B,C,D,E) – Brunatna plamistość liści pomidora

On (Oidium neolycopersici) – Mączniak prawdziwy

Pi (Phytophthora infestans) – Zaraza ziemniaka

Pl (Pyrenochaeta lycopersici) – Korkowatość korzeni

Va,Vd (Verticilium spp.) – Werticilioza pomidora

Sbl (Semphylium botryosum f.sp. lycopersici) – Septorioza pomidora

Ss (Stemphylium solani) – Srebrzystość liści

Ma*, Mi*, Mj* (Meloidogyne spp.) – Nicienie

(*) Stopień odporności warunkowanej tym genem może być obniżony lub całkowicie zniwelowany przy temperaturze równej lub wyższej od 28°C, szczególnie w glebach bardzo silnie zainfekowanych nicieniami.

Zobacz także