

Masa: 160-180 g
Odporności:
HR: ToMV/Ff:1-5/Va/Vd/Fol:0,1/For
IR: On
Cechy ogólne:
odmiana polecana do uprawy w szklarni na cykl przedłużony
dobra wczesność
regularne wiązanie owoców
wysoki plon całkowity
wyrównanie przez cały sezon
Owoce:
średnia masa 160-180 g
gładkie, okrągłe, lekko spłaszczone,
wybarwiają się równomiernie na błyszczący, czerwony kolor
owoce twarde, trwałe, doskonałe do transportu
znakomita jakość skórki
Rośliny:
rośliny o dobrej sile wzrostu i półotwartym pokroju
łatwe do pielęgnacji
odporności-objaśnienia:
ToMV (Tomato mosaic tobamovirus) – Mozaika
TSWV (Tomato spotted wilt tospovirus) - Brązowa plamistość liści pomidora
Fol: 0,1,2 (Fusarium oxysporum f.sp. lycopersici rasy 0,1,2) – Fuzarioza pomidora
For (Fusarium oxysporum f.sp. radicis–lycopersici) – Fuzaryjna zgorzel szyjki i podstawy łodygi
Ff: A,B,C,D,E (Fulvia fulva ex. Cladosporium fulvum rasy A,B,C,D,E) – Brunatna plamistość liści pomidora
On (Oidium neolycopersici) – Mączniak prawdziwy
Pi (Phytophthora infestans) – Zaraza ziemniaka
Pl (Pyrenochaeta lycopersici) – Korkowatość korzeni
Va,Vd (Verticilium spp.) – Werticilioza pomidora
Sbl (Semphylium botryosum f.sp. lycopersici) – Septorioza pomidora
Ss (Stemphylium solani) – Srebrzystość liści
Ma*, Mi*, Mj* (Meloidogyne spp.) – Nicienie
(*) Stopień odporności warunkowanej tym genem może być obniżony lub całkowicie zniwelowany przy temperaturze równej lub wyższej od 28°C, szczególnie w glebach bardzo silnie zainfekowanych nicieniami.
Zobacz także