Pomidor Baikonur F1 500 n

420,00 zł
Brutto

Masa: około 200 g

 

Odporności:

 

HR: ToMV:0-2/Ff:A-E/For/Va:0/Vd:0/Fol:0,1

 

IR: TSWV/TYLCV/Ma/Mi/Mj

 

Cechy odmiany:

 

Wczesna odmiana do wiosennej uprawy w tunelach foliowych.

Rośliny otwarte z dobrym wigorem.

Odmiana dobrze wiąże owoce w zmiennych warunkach pogodowych.

Owoce intensywnie czerwone, kuliste, wyrównane, z połyskiem o średniej masie około 200 g.

Duża szypułka, ładnie rozłożona na owocu, długo utrzymuje zielony kolor.

Odmiana nie podatna na pękanie i przebarwienia owoców typu ‚blochy’

 

Ilość
Obecnie brak na stanie

odporności-objaśnienia:

 

ToMV (Tomato mosaic tobamovirus) – Mozaika

TSWV (Tomato spotted wilt tospovirus) - Brązowa plamistość liści pomidora

Fol: 0,1,2 (Fusarium oxysporum f.sp. lycopersici rasy 0,1,2) – Fuzarioza pomidora

For (Fusarium oxysporum f.sp. radicis–lycopersici) – Fuzaryjna zgorzel szyjki i podstawy łodygi

Ff: A,B,C,D,E (Fulvia fulva ex. Cladosporium fulvum rasy A,B,C,D,E) – Brunatna plamistość liści pomidora

On (Oidium neolycopersici) – Mączniak prawdziwy

Pi (Phytophthora infestans) – Zaraza ziemniaka

Pl (Pyrenochaeta lycopersici) – Korkowatość korzeni

Va,Vd (Verticilium spp.) – Werticilioza pomidora

Sbl (Semphylium botryosum f.sp. lycopersici) – Septorioza pomidora

Ss (Stemphylium solani) – Srebrzystość liści

Ma*, Mi*, Mj* (Meloidogyne spp.) – Nicienie

(*) Stopień odporności warunkowanej tym genem może być obniżony lub całkowicie zniwelowany przy temperaturze równej lub wyższej od 28°C, szczególnie w glebach bardzo silnie zainfekowanych nicieniami.

 

HR - wysoki poziom odporności ; IR - średni poziom odporności

Zobacz także